Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wędzenie. Re: Wędzenie.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Wędzenie.

« poprzedni post następny post »
Data: 2009-12-10 19:00:25
Temat: Re: Wędzenie.
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki


"Jadrys" <C...@y...com> wrote in message news:hfre9f$4t5$2@news.onet.pl...
> W dniu 2009-12-09 18:51, Prawusek pisze:
> > "Jadrys"<C...@y...com> wrote in message
news:hfoedb$ol0$1@news.onet.pl...
> >
> >> Prawusek pisze:
> >>
> >>> "Jadrys"<C...@y...com> wrote in message
> >>>
> > news:hfmja4$nnp$2@news.onet.pl...
> >
> >>>
> >>>> XL pisze:
> >>>>
> >>>>
> >>>>> Dnia Mon, 07 Dec 2009 14:19:48 +0100, Jadrys napisał(a):
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>> Qrczak pisze:
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>> W Usenecie Jadrys<C...@y...com> tak oto plecie:
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>>>>> Za to po raz pierwszy zaeksperymentowałem z uwędzeniem
tołpygi..
> >>>>>>>>>> Jednak eksperyment się nie powiódł, - ryba była bardzo
niezjadła.
> >>>>>>>>>>
> >>>>>>>>>>
> >>>>>>>>>>
> >>>>>>>>> W jakim sensie - smakowo, czy za sucha? Ile czasu trzymałeś w
> >>>>>>>>>
> >>>>>>>>>
> >>> solance?
> >>>
> >>>
> >>>>>>>> Trochę krócej niż węgorze, ale to chyba nie w tym rzecz - po
prostu
> >>>>>>>> czuć ja było błotem.. Jeszcze żadna uwędzona przeze mnie ryba nie
> >>>>>>>> miała takiego smaku.
> >>>>>>>>
> >>>>>>>>
> >>>>>>>>
> >>>>>>> A karpie wędziłeś? Bo tołpyga to z karpiowatych i do karpia w
smaku
> >>>>>>> bardzo podobna.
> >>>>>>>
> >>>>>>> Qra
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>> Tak, wędziłem już karpie. Jednak ich smak, bez żadnych szczególnych
> >>>>>> zabiegów przy wędzeniu, był ok.
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>> Z tych, co jadłam ostatnio, najbardziej smakują mi jednak pstrągi.
> >>>>>
> >>>>>
> >>> Masełko
> >>>
> >>>
> >>>>> :-)
> >>>>> Płocie takie sobie, trochę suche, leszcze i inne - w miarę. Karpia
> >>>>> wędzonego nigdy nie jadłam, ponieważ te złowione smażę od razu po
> >>>>> przyniesieniu; lubię smażone, nasolone i obsypane tylko mąką - na
> >>>>>
> > mocno
> >
> >>>>> rozgrzany olej, żeby pływały, jak frytki.
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>> Tak ogólnie to chyba każda ryba (poza jesiotrem i węgorzem no i może
> >>>> łososiem) smażona jest smaczniejsza .
> >>>>
> >>>>
> >>> Do piwa najlepszy ostrobok panierowany.
> >>>
> >>>
> >>>
> >> Albo małe okonki wielkości palca, spieczone jak frytki i jedzone w
> >> całości.. Rarytas.
> >>
> > A do wódki kilki...
> >
> >
>
> Kilki?

Dokładnie - rosyjskie. Podobnie - byczki.


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.12 XL
12.12 XL
13.12 Andrzej
13.12 XL
14.12 Misiek
14.12 Jadrys
14.12 Jadrys
14.12 Jadrys
14.12 Jadrys
15.12 XL
17.12 Dariusz K. Ładziak
17.12 Prawusek
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6