Data: 2007-08-24 09:54:56
Temat: Re: Wekowanie - prosze o pomoc:)
Od: Lila <H...@H...Com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Rob <t...@o...eu> napisał:
> Nalozylam przecier do sloikow pozakrecalam solidnie, wsadzilam do gara i
> gotowalam okolo 40 minut.
40 minut to za duzo. Ja nakladam goracy przecier i w ogóle nie
pasteryzuję.
>Po wyjeciu odwrocialm do gory dnem i ......no
> wlasnie sloik robil pssssss ale nic nie cieklo.Kilka pocieklo - te wiem
> ze musze jeszcze raz pasteryzowac.
Wymień zakętki.
> Ale wlasnie chodzi mi o te sloiki to
> zrobilu psssss i nic nie wycieklo.Czy te sloiki sa dobrze
> zawekowane???:)))))))
Jesli nic nie cieknie to chyba tak.
Zasada jest jedna - bardzo dobrze umyte (wyparzone) sloiki i nowe,
pasujące zakrętki. Nic sie nie zepsuje.
Pozdrowienia i powodzenia,
Lila
|