Data: 2007-08-24 06:07:36
Temat: Wekowanie - prosze o pomoc:)
Od: Rob <t...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam wszystkich serdecznie.
Nadszedl czas robienia przecierow pomidorowych i mam pytanie dotyczace
pasteryzacji.
Od poczatku....
Nalozylam przecier do sloikow pozakrecalam solidnie, wsadzilam do gara i
gotowalam okolo 40 minut.Po wyjeciu odwrocialm do gory dnem i ......no
wlasnie sloik robil pssssss ale nic nie cieklo.Kilka pocieklo - te wiem
ze musze jeszcze raz pasteryzowac.Ale wlasnie chodzi mi o te sloiki to
zrobilu psssss i nic nie wycieklo.Czy te sloiki sa dobrze
zawekowane???:)))))))
MOze i glupie pytanie ale juz kilkakrotnie wyrzucalam skisle sloiki z
przetworami i dlatgeo wole dopytac.
Pozdrawiam
Ala
|