Data: 2013-07-16 15:17:24
Temat: Re: Wiadro chemii!.
Od: Trybun <Y...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-07-14 09:42, Stefan pisze:
> Użytkownik "Trybun" <Y...@y...com> napisał w wiadomości
> news:krtj1f$u2f$1@node2.news.atman.pl...
>> W dniu 2013-06-26 17:00, Stefan pisze:
>>> Moje parówki (jeśli je robię, bo z nimi większa zabawa niż z kiełbasą czy
>>> wędzonką) zawierają 100 % mięsa.
>>> pozdr
>>> Stefan
>> No, Twoje parówki pewnie by zżarł bez grymaszenia;-) . Tak właściwie to
>> jak się robi takie takie domowe parówki? Normalną kiełbasę to wiem jak się
>> robi - mięso, słonina, przyprawy duużo czosnku, dość gruby przemiał.. A na
>> domowe parówki mięso mieli się na papkę?
> Mało, że na papkę. Dodając wody z lodem i intensywnie blenderując trzeba
> doprowadzic do stanu gęstszej emulsji.
> pozdr
> Stefan
>
>
Brzmi niezbyt apetycznie, i chyba jednak nie zostanę smakoszem parówek,
jakie by one nie były...
|