Data: 2015-10-17 20:03:35
Temat: Re: Włoski tort makaronowy
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-10-17 o 18:55, bbjk pisze:
> W dniu 15-10-17 o 18:47, FEniks pisze:
>
>> Ponieważ jego "włoskość" wzięła się po pierwsze z makaronu, a po drugie
>> - przekrój ma włoskie barwy. ;)
>
> Wzmocniłabym włoskość chlapiąc oliwą, zamiast fety - mozzarella, może
> wiórki parmezanu dodatkowo, odrobina lebiodki, to tak na szybko,
> więcej przyjdzie mi do głowy podczas produkcji. W sumie fajne
> pogotowie ratunkowe, bo składniki zawsze w domu są.
Nie wczytywałam się w ten linkowany przepis. Ja też robiłam bez fety (po
pięciokrotnym pytaniu dziecięcia, czy aby na pewno jej nie dodam), a na
wierzchu oczywiście mozzarella. Zamiast warstwy z kurczakiem można
zrobić z rybą albo tylko z masą jajeczną a' la carbonara.
Ewa
|