Data: 2015-10-17 21:20:38
Temat: Re: Włoski tort makaronowy
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-10-17 o 20:08, Ikselka pisze:
> Dnia Sat, 17 Oct 2015 20:03:35 +0200, FEniks napisał(a):
>
>> W dniu 2015-10-17 o 18:55, bbjk pisze:
>>> W dniu 15-10-17 o 18:47, FEniks pisze:
>>>
>>>> Ponieważ jego "włoskość" wzięła się po pierwsze z makaronu, a po drugie
>>>> - przekrój ma włoskie barwy. ;)
>>> Wzmocniłabym włoskość chlapiąc oliwą, zamiast fety - mozzarella, może
>>> wiórki parmezanu dodatkowo, odrobina lebiodki, to tak na szybko,
>>> więcej przyjdzie mi do głowy podczas produkcji. W sumie fajne
>>> pogotowie ratunkowe, bo składniki zawsze w domu są.
>> Nie wczytywałam się w ten linkowany przepis. Ja też robiłam bez fety (po
>> pięciokrotnym pytaniu dziecięcia, czy aby na pewno jej nie dodam), a na
>> wierzchu oczywiście mozzarella. Zamiast warstwy z kurczakiem można
>> zrobić z rybą albo tylko z masą jajeczną a' la carbonara.
>>
> Wyobrażam sobie to danie na talerzu...
Nie musisz nadwerężać szarych komórek, na zdjęciu jest na talerzu.
> Mój pies raz zwymiotował makaron z
> mięsem i warzywami
Biedaczysko, nawet on nie wytrzymuje twojej kuchni.
Ewa
|