Data: 2015-10-17 22:27:25
Temat: Re: Włoski tort makaronowy
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
news:slrnn25b65.hsu.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
> Pan Pszemol napisał:
>
>>> Że coo prooszę?! Włoski makaron, taki najbardziej makaroniasty,
>>> ma być 0-jajeczny. Kluskowate z jajkami też się tam robi, ale
>>> to nie jest typowe i powinno być wyraźnie oznaczone. Opinia ta
>>> dobrą jest ilustracją do tego, co wyżej napisałem.
>>
>> Jajeczny to często widuję w germańskich sklepach.
>
> Jako włoski? My z Germańcami, to ludy północy (ale my tu przez
> pomyłkę albo za karę, a im się słusznie należy).
Nie, makaron nie włoski, podobny do takich grubszych
nitek, cienkich wstążek jakie dajemy do rosołu :-)
> PS
> Kupiłem dzisiaj węgierkę włoską.
:-)
|