Data: 2015-10-17 22:49:30
Temat: Re: Włoski tort makaronowy
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-10-17 o 22:27, Pszemol pisze:
> "Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
> news:slrnn25b65.hsu.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
>> Pan Pszemol napisał:
>>
>>>> Że coo prooszę?! Włoski makaron, taki najbardziej makaroniasty,
>>>> ma być 0-jajeczny. Kluskowate z jajkami też się tam robi, ale
>>>> to nie jest typowe i powinno być wyraźnie oznaczone. Opinia ta
>>>> dobrą jest ilustracją do tego, co wyżej napisałem.
>>>
>>> Jajeczny to często widuję w germańskich sklepach.
>>
>> Jako włoski? My z Germańcami, to ludy północy (ale my tu przez
>> pomyłkę albo za karę, a im się słusznie należy).
>
> Nie, makaron nie włoski, podobny do takich grubszych
> nitek, cienkich wstążek jakie dajemy do rosołu :-)
Spätzle. Podają to z sosem śmietanowym z boczkiem.
Ewa
|