Data: 2015-10-17 21:45:24
Temat: Re: Włoski tort makaronowy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 17 Oct 2015 21:20:38 +0200, FEniks napisał(a):
> W dniu 2015-10-17 o 20:08, Ikselka pisze:
>> Dnia Sat, 17 Oct 2015 20:03:35 +0200, FEniks napisał(a):
>>
>>> W dniu 2015-10-17 o 18:55, bbjk pisze:
>>>> W dniu 15-10-17 o 18:47, FEniks pisze:
>>>>
>>>>> Ponieważ jego "włoskość" wzięła się po pierwsze z makaronu, a po drugie
>>>>> - przekrój ma włoskie barwy. ;)
>>>> Wzmocniłabym włoskość chlapiąc oliwą, zamiast fety - mozzarella, może
>>>> wiórki parmezanu dodatkowo, odrobina lebiodki, to tak na szybko,
>>>> więcej przyjdzie mi do głowy podczas produkcji. W sumie fajne
>>>> pogotowie ratunkowe, bo składniki zawsze w domu są.
>>> Nie wczytywałam się w ten linkowany przepis. Ja też robiłam bez fety (po
>>> pięciokrotnym pytaniu dziecięcia, czy aby na pewno jej nie dodam), a na
>>> wierzchu oczywiście mozzarella. Zamiast warstwy z kurczakiem można
>>> zrobić z rybą albo tylko z masą jajeczną a' la carbonara.
>>>
>> Wyobrażam sobie to danie na talerzu...
>
> Nie musisz nadwerężać szarych komórek, na zdjęciu jest na talerzu.
To jest JEDNA porcja?!
Wow! Masz spust...
>
>> Mój pies raz zwymiotował makaron z
>> mięsem i warzywami
>
> Biedaczysko, nawet on nie wytrzymuje twojej kuchni.
>
Przejadł się 3-]
--
XL https://www.youtube.com/watch?v=wNcV_dHUHSs
|