Data: 2015-10-17 20:08:07
Temat: Re: Włoski tort makaronowy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 17 Oct 2015 20:03:35 +0200, FEniks napisał(a):
> W dniu 2015-10-17 o 18:55, bbjk pisze:
>> W dniu 15-10-17 o 18:47, FEniks pisze:
>>
>>> Ponieważ jego "włoskość" wzięła się po pierwsze z makaronu, a po drugie
>>> - przekrój ma włoskie barwy. ;)
>>
>> Wzmocniłabym włoskość chlapiąc oliwą, zamiast fety - mozzarella, może
>> wiórki parmezanu dodatkowo, odrobina lebiodki, to tak na szybko,
>> więcej przyjdzie mi do głowy podczas produkcji. W sumie fajne
>> pogotowie ratunkowe, bo składniki zawsze w domu są.
>
> Nie wczytywałam się w ten linkowany przepis. Ja też robiłam bez fety (po
> pięciokrotnym pytaniu dziecięcia, czy aby na pewno jej nie dodam), a na
> wierzchu oczywiście mozzarella. Zamiast warstwy z kurczakiem można
> zrobić z rybą albo tylko z masą jajeczną a' la carbonara.
>
Wyobrażam sobie to danie na talerzu... Mój pies raz zwymiotował makaron z
mięsem i warzywami, no tak to musi wyglądać. I te sosy, zmieszane podczas
porcjowania, raczej nie były wizualnie ciekawe...
To nie lepiej zrobić po prostu lazanię?
--
XL https://www.youtube.com/watch?v=wNcV_dHUHSs
|