Data: 2005-11-14 15:46:17
Temat: Re: Wok-gdzie to cholerstwo kupic?
Od: "eM eL" <badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU
> problem lezy w innym miejscu:
> otóz palniki w naszych kuchenkach nie bardzo sie sprawdzaja przy klasycznych
> wokach
> bo dno półokragłe - mój idealnie działą na kuchni węglowej gdzie moge sobie
> fajerkami regulowac wielkosc ogrzewanej powierzchni :))))
W Chinach obecnie gotuje sie glownie na gazie (i to z butli...)
Problem lezy w innym miejscu - wok z wglebionym dnem (w ksztalcie plytkiego "lejka")
musi stac na specjalnej okraglej podstawce na gazie.
Do kuchenek w PL lepiej kupowc woki z plaskim dnem (w Chinach uzywa sie obydwu
rodzajow) ktore rozgrzewaja sie bardzo rownomiernie wlasnie na gazie albo nawet na
silnym palniku elektrycznym
--
><eM eL><
|