Data: 2009-01-13 06:45:00
Temat: Re: Wypiek chleba
Od: Panslavista <p...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 12 Sty, 22:34, Jan Werbiński <j...@j...com>
wrote:
> Użytkownik "Anka P." <t...@a...pl> napisał w
> wiadomościnews:gkg11m$1d6$1@node1.news.atman.pl...
>
> > Jan Werbiński pisze:
>
> >> Masz na myśli taki automat, jak do wypieku chleba?
>
> > Tak, przejęzyczenie. Chodziło mi o automat do wypieku chleba. Mam
> > Moulinexa (kosztował kilka miesięcy temu jakieś 340 zł). Wrzucam składniki
> > i nastawiam program na wyrabianie chleba, muszę niestety pomagać trochę
> > maszynie podgarniając czasem ciasto pod mieszadło. W najbliższym czasie
> > mam nadzieję przerzucić się na Kitchen Aida, bo akurat razowce u mnie w
> > domu to chleb podstawowy, i potrzebuję lepszej maszynki do mieszania.
>
> Kitchen Aid w USA z wysyłką i VAT kosztuje 600-1000 zł taniej niż w Polsce.
> Nie ma alternatywy? Np Kenwood Chef?
> Na poczatek spróbuję chyba ręcznie.
> --
> Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
> Prywatnahttp://www.janwer.com/
> Nasza siechttp://www.fredry.net/
Zależy ile ciasta chcesz wyrabiać jednorazowo, na 1kg ciasta
wystarczy malakser robota Fenomen Zelmera (bardzo przydatna maszynka),
a na 25kg ciasta NMK110 z Nakła
http://www.spomasz-naklo.eu/sklep/produkt,Naped_masz
yny_kuchennej_wieloczynno,66.html
Z przystawkami kosztuje co nie co - chyba, że nie wszystkie
potrzebne. Z tym to i jakąś gastronomię nad Soliną czy inną kałużą
można zrobić.
Osławiony Kitchen Aid ma tylko 300W mocy (Zelmer 1kW), syn sobie
kupił i po tygodniu reklamował - przekładnia się wysypała.
|