Data: 2012-10-08 11:49:43
Temat: Re: Zacierki
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-10-08 13:45, Zbyszek Zarzycki pisze:
> W dniu poniedziałek, 8 października 2012 13:33:48 UTC+2 użytkownik medea napisał:
>> W dniu 2012-10-08 08:26, Zbyszek Zarzycki pisze:
>>
>>> Jak się robi zacierki?
>>> Tylko takie prawdziwe, zacierane a nie skubane.
>>> Pamiętam babcię jak pocierała ciasto ręką i leciały małe, zgrabne a mi ni cholery
w ten sposób się nie udaje.
>>
>>
>> Ja kiedyś u koleżanki podpatrzyłam i sama też tak parę razy zrobiłam -
>>
>> bardzo twarde ciasto schłodzić w lodówce, a potem ścierać na tarce na
>>
>> grubych oczkach wprost do zupy.
> To są zdzierki nie zacierki.
> Zacierki babci były utoczone a nie utarte.
Wydaje mi się, że to tylko kwestia techniki.
Poeksperymentuj z gęstością ciasta.
Ewa
|