Data: 2012-10-08 11:45:25
Temat: Re: Zacierki
Od: Zbyszek Zarzycki <z...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu poniedziałek, 8 października 2012 13:33:48 UTC+2 użytkownik medea napisał:
> W dniu 2012-10-08 08:26, Zbyszek Zarzycki pisze:
>
> > Jak się robi zacierki?
>
> > Tylko takie prawdziwe, zacierane a nie skubane.
>
> > Pamiętam babcię jak pocierała ciasto ręką i leciały małe, zgrabne a mi ni cholery
w ten sposób się nie udaje.
>
>
>
> Ja kiedyś u koleżanki podpatrzyłam i sama też tak parę razy zrobiłam -
>
> bardzo twarde ciasto schłodzić w lodówce, a potem ścierać na tarce na
>
> grubych oczkach wprost do zupy.
To są zdzierki nie zacierki.
Zacierki babci były utoczone a nie utarte.
--
ZZ@private
|