Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.nas
k.pl!news.us.edu.pl!news.man.lodz.pl!lublin.pl!not-for-mail
From: aniab <a...@p...pulawy.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zaczynamy grillowanie
Date: Wed, 04 Apr 2001 09:17:36 +0200
Organization: LubMAN UMCS
Lines: 38
Message-ID: <3...@p...pulawy.pl>
References: <9acde7$mo6$1@news.internetia.pl> <3...@p...pulawy.pl>
NNTP-Posting-Host: is-1.man.pulawy.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: slimek.man.lublin.pl 986368715 15665 195.117.173.50 (4 Apr 2001 07:18:35
GMT)
X-Complaints-To: a...@n...lublin.pl
NNTP-Posting-Date: 4 Apr 2001 07:18:35 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.7 [pl] (Win98; I)
X-Accept-Language: en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:48614
Ukryj nagłówki
ewac napisał(a):
> Aleksander Kłosiewicz napisał(a):
>
> > Zrobilo się ciepło i nadeszła pora cobyk pogrillować
> > Jadę z przyjaciółmi nad jezioro Dobre w sobotę i wydamy sobie pyszny
> > obiad z .... dań
> > oto jadłospis:
> > polędwiczki wieprzowe nadziewane rokpolem, pieczone
> > ziemniaki z masełkiem ziołowym, do tego sałata winegret
> > jak trochę odpoczniemy to będzie drugie danie:
> > pierś z indyka w marynacie jogurtowej z pieczonymi pieczarkami +
> > pieczywo czosnkowe, oprócz tego będą pomidory nadziewane fetą i na
> > deser banany z praliną
> > karmelową. Do tego skrzynka lub 2 piwa i nie wiem jak stamtąd wrócimy.
> > pozdr.Alex
> > ps. Jak macie jakieś ciekawe przepisy na grilla to podrzućcie, chętnie
> > wypróbuję
>
> Polecam następujące danie:
> Dość dużą golonkę oczyścić i ugotować w kiszonej kapuście z dodatkiem
> pieprzu,soli, liścia laurowego i przyprawą maggi. Do prawie dobrej kapusty
> dodać zeszkloną cebulę - ok 2 posiekanych głowek. arzem to jeszcz gotować.
> Wyjąć prawie miękką golonkę ale nie rozpadającą się, pokroić w kawałki tak
> żeby na każdym było trochę skórki (jeśłi ktoś lubi i patrzy na
> odchudzanie).Kapuste po wyjęciu zasmażyć białą zasmażką (a na to zasmażka
> powtarzając po OTTO).Kapusta ma byc tak pyszna jak do schabowych ostra,
> kwaskawa.Golonkę oprószyć przyprawami tzn papryką i np Chili Corn cayn
> firmy Kotanyi, może być tez majerankiem lub bazylią, położyć na grilu i
> opiekac z każdej strony do zrumienienia. Na każdy kawałek można pod konieć
> grilowania (krótkiego ) położyć plaster ananasa ale nikoniecznie. Podawać
> z ciepłą kapustą i pieczywem no i z piwkiem. Smacznego !!!
> Och chcialoby się póść teraz pogrilować, a tu trzeba tyrać !!!
> z pzdrówkami wiosenno-grilowymi ANIAb
To byłam ja a...@p...pulawy.pl - znów mi się koleżanka wcięła
|