Data: 2001-04-04 07:17:36
Temat: Re: Zaczynamy grillowanie
Od: aniab <a...@p...pulawy.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ewac napisał(a):
> Aleksander Kłosiewicz napisał(a):
>
> > Zrobilo się ciepło i nadeszła pora cobyk pogrillować
> > Jadę z przyjaciółmi nad jezioro Dobre w sobotę i wydamy sobie pyszny
> > obiad z .... dań
> > oto jadłospis:
> > polędwiczki wieprzowe nadziewane rokpolem, pieczone
> > ziemniaki z masełkiem ziołowym, do tego sałata winegret
> > jak trochę odpoczniemy to będzie drugie danie:
> > pierś z indyka w marynacie jogurtowej z pieczonymi pieczarkami +
> > pieczywo czosnkowe, oprócz tego będą pomidory nadziewane fetą i na
> > deser banany z praliną
> > karmelową. Do tego skrzynka lub 2 piwa i nie wiem jak stamtąd wrócimy.
> > pozdr.Alex
> > ps. Jak macie jakieś ciekawe przepisy na grilla to podrzućcie, chętnie
> > wypróbuję
>
> Polecam następujące danie:
> Dość dużą golonkę oczyścić i ugotować w kiszonej kapuście z dodatkiem
> pieprzu,soli, liścia laurowego i przyprawą maggi. Do prawie dobrej kapusty
> dodać zeszkloną cebulę - ok 2 posiekanych głowek. arzem to jeszcz gotować.
> Wyjąć prawie miękką golonkę ale nie rozpadającą się, pokroić w kawałki tak
> żeby na każdym było trochę skórki (jeśłi ktoś lubi i patrzy na
> odchudzanie).Kapuste po wyjęciu zasmażyć białą zasmażką (a na to zasmażka
> powtarzając po OTTO).Kapusta ma byc tak pyszna jak do schabowych ostra,
> kwaskawa.Golonkę oprószyć przyprawami tzn papryką i np Chili Corn cayn
> firmy Kotanyi, może być tez majerankiem lub bazylią, położyć na grilu i
> opiekac z każdej strony do zrumienienia. Na każdy kawałek można pod konieć
> grilowania (krótkiego ) położyć plaster ananasa ale nikoniecznie. Podawać
> z ciepłą kapustą i pieczywem no i z piwkiem. Smacznego !!!
> Och chcialoby się póść teraz pogrilować, a tu trzeba tyrać !!!
> z pzdrówkami wiosenno-grilowymi ANIAb
To byłam ja a...@p...pulawy.pl - znów mi się koleżanka wcięła
|