Data: 2006-01-24 09:40:51
Temat: Re: Zamarznięte słoiki z przetworami
Od: eemoo <r...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Marek W." wrote:
> Użytkownik "Lunac" <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:dr4n04$ba2$1@news.onet.pl...
> > Witam!
> >
> > Zaglądam ja wczoraj do piwnicy, a tu w słoikach lód :-(
> > Waszym zdaniem:
> > a) nadają się do spożycia w ciągu tygodnia
> > b) wyciepać zaraz na śmietnik
> > c) mogą zostać do lata
> >
> > Właściwie stawiam na a) ale nie jestem pewien co zrobić.
> >
> > Byłbym wdzięczny za wasze opinie. Może ktoś miał takie problemy.
> >
> > Pozdrawwiam
> > Lunac
Rozrzutny jestes. Zaraz wyciepowac.
Nic nie trza wyciepowac.Mrozonek nigdy nie jadles?
Mala uwaga: zalezy co zamarzlo.
Jak np ogorki to chyba trzeba wyciepowac bo najprawdopodobniej sie zrobia jak
szmatki po rozmrozeniu. Nie trujace ale po prostu nieapetyczne. Ale np
przetwory typu dzem, konfitury czy kompot beda w porzadku.
A w stanie zamarznieciowym :-) mozna trzymac do lata bez problemu, chyba ze
sloik pekniony, to wtedy na hasiok.
Jak sloiki popekaly to lepiej (bezpieczniej) wyciepowac :-). Polkniety odprysk
szkla moze sie paskudnie na organizmie zemscic.
|