Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zdradźcie mi sekret bakłażanów Re: Zdradźcie mi sekret bakłażanów

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Zdradźcie mi sekret bakłażanów

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Marchewka" <M...@b...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zdradźcie mi sekret bakłażanów
Date: Sun, 13 Aug 2006 10:57:18 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 23
Message-ID: <ebmp9q$90u$1@news.onet.pl>
References: <eblfb3$48a$1@proxy.provider.pl>
Reply-To: "Marchewka" <M...@b...pl>
NNTP-Posting-Host: dow225.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1155459194 9246 83.24.130.225 (13 Aug 2006 08:53:14 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 13 Aug 2006 08:53:14 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2962
X-Sender: Ap0UKVNQ5JZ7oN48n4a9pSS2LLQ+KQCN
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:275357
Ukryj nagłówki

Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:eblfb3$48a$1@proxy.provider.pl...
> Nie dość, że skórka tych bakłażanów twarda, to miąższ jakiś taki
> bezsmakowy, coś jak rozgotowany banan.

Bakłażan jest raczej mdłym warzywem. Ale ma za to wiele zalet. :-)

> Gdyby nie farsz, to w ogóle porażka by była.

Ja wykrawam niemal cały miąższ. Zostawiam jakieś pół cm od skórki, reszta
idzie do farszu. Jemy razem ze skórką. Farsz robię bez ryżu, na ostro. I
podaję ryż do tego.

> Zdradźcie mi, dlaczego bakłażany się cieszą takim powodzeniem ostatnimi
> czasy?

U nas od dawna cieszy się powodzeniem. :-) Mnie najbardziej smakuje z
grilla, ale tego piekarnikowego. Na zwykłym b. szybko mi się zwęgla.
Zgrillowany w piekarniku, wraz z cukinią, dodaję do makaronu i zapiekam z
serem. Albo grilluję wraz z papryką i cebulką z czosnkiem i robię sałatkę z
dużą ilością ziół. Mniam! :-)
Iwona

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.08 czeremcha
13.08 medea
14.08 Marchewka
14.08 czeremcha
14.08 medea
14.08 Panslavista
14.08 notujaca
18.08 Sowa
18.08 Marchewka
18.08 medea
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem