Data: 2014-01-22 19:07:52
Temat: Re: Zdrowe odżywianie się
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 22 Jan 2014 18:11:33 +0100, zdumiony napisał(a):
> Niestety, od lat rzodkiewki nie nadają się do jedzenia,
> jeszcze kiełki rzodkiewek smakują, natomiast one same mają fatalny smak,
> nie wiem czy bardziej spowodowany chemią, czy odmianą,
Podłożem, w którym się je uprawia i sposobem uprawy. To głównie rzodkiewki
szklarniowe lub spod osłon, gdzie podłoże jest spesjalistyczne, a nie
prawdziwa ziemia. Takie podłoże jest przygotowywane i przywożone, jest
przepuszczalne, nie gliniaste - gdyby było gliniaste, rzodkiewki trudno
byłoby wypłukać bez urazów korzeni i liści. Sprzedaż pęczkowa wymaga
całych, nieuszkodzonych, ładnych i czystych roślinek. Dodatkowo sa one
pędzone nawozami sztucznymi, więc wydelikacone.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|