Data: 2006-03-25 22:41:39
Temat: Re: Ziemniaki opiekane
Od: "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In news:e04e9s$91t$1@inews.gazeta.pl,
Szymon wrote:
> zastanawiam się, jak zrobić ziemniaki opiekane - takie, jak teraz
> często są podawane w restauracjach typu "chłopskie jadło" - czyli z
> zezłoconą, chrupiącą skórką. Próbowałem po prostu piec ziemniaki w
> naczyniu żaroodpornym, ale wychodzą bez tej skórki. Znalazłem
> przepis, według którego należy ugotować ziemniaki, a następnie smażyć
> je w głębokim tłuszczu. Czy rzeczywiście bez głębokiego tłuszczu ani
> rusz?
Rusz. Proszę:
http://groups.google.co.uk/group/pl.rec.kuchnia/msg/
71603baff99e43f9
Hania
--
***
Google might not be right, but it certainly is quick.
|