Data: 2005-11-07 16:23:08
Temat: Re: Zsiadle mleko ...
Od: Magdalena Bassett <m...@o...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
dexth wrote:
>>jest to wykonalne pod warunkiem dodania do rzeczonego płynu
>>produktu posiadającego "żywe kultury bakterii"
>>
>>czyli jakiś kefir albo cos takiego..:)))))
>
>
> i utrzymywac w temeraturze 40 stopni. Mozna garnek oblozyc recznikem i
> jeszcze obwinac koldra.
>
> --
> Pozdrawiam
> dexth
> d...@i...pl
>
>
Czy jezeli kupi sie mleko prosto od krowy, to nie trzeba nic dodawac,
zeby sie zsiadlo, czy tez troche kefiru trzeba dodac? ile na 6 litrow?
Docelowo chodzi mi o twarog, a z prawdziwym mlekiem nie mialam juz tak
dawno do czynienia, ze nie pamietam, a wlasnie mam okazje kupna takiego
mleka.
MB
|