Data: 2005-11-07 17:07:19
Temat: Re: Zsiadle mleko ...
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...net> napisał w wiadomości
news:11muvrdhkit7t99@corp.supernews.com...
> dexth wrote:
> >>jest to wykonalne pod warunkiem dodania do rzeczonego płynu
> >>produktu posiadającego "żywe kultury bakterii"
> >>
> >>czyli jakiś kefir albo cos takiego..:)))))
> >
> >
> > i utrzymywac w temeraturze 40 stopni. Mozna garnek oblozyc recznikem i
> > jeszcze obwinac koldra.
> >
> > --
> > Pozdrawiam
> > dexth
> > d...@i...pl
> >
> >
>
> Czy jezeli kupi sie mleko prosto od krowy, to nie trzeba nic dodawac,
> zeby sie zsiadlo, czy tez troche kefiru trzeba dodac? ile na 6 litrow?
> Docelowo chodzi mi o twarog, a z prawdziwym mlekiem nie mialam juz tak
> dawno do czynienia, ze nie pamietam, a wlasnie mam okazje kupna takiego
> mleka.
>
> MB
Krowa krowie nie równa.....
ważne czym karmiona..bo jak sztucznie i antybiotykami to mleko nie skisnie..
najlepsza jest taka co sianem karmiona dobrym i trawą ;))))))
a broń Boże kiszonkami..bo mleko smierdzi..
Marek
|