Data: 2013-07-10 12:23:51
Temat: Re: Zupa Szczawiowa
Od: s...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu środa, 10 lipca 2013 11:47:48 UTC+2 użytkownik Feniks z popiołów napisał:
> W dniu 2013-07-10 10:44, s...@g...com pisze:
>
> > Hmmm.., sama nazwa nieciekawa, ale... Moja Babcia robiła ją wyśmienicie!!
Robiłem toto z pamięci: do tego jajco na twardo, lubczyk, na chłodno, na ciepło
próbowałem, i za cholerę smaku jaki uzyskiwała moja Babcie nie jestem w stanie
uzyskać. Macie jakieś pomysły ??
>
>
>
> A czego w smaku Ci zabrakło?Jeśli mdła, to może za mało szczawiu?
>
> Szczaw trzeba króciutko przesmażyć na patelni, na maśle lub oliwie.
>
> Potem wrzucić do rosołu (wywaru), chwilę pogotować, zmiksować i zabielić
>
> śmietaną. Przynajmniej ja tak robię. Czasem miksuję też marchewkę
>
> gotowaną z wywaru, a nawet seler i pietruszkę (zwłaszcza jeśli młode, to
>
> szkoda wyrzucać).
>
>
>
Chyba jesteś blisko,ale... do jasnej cholery, czy już wszystkim odrąbało z tym
miksowaniem? A może jajca na twardo zmiksować z wędzonym boczkiem i arbuzem?! Totalny
pierdolec na punkcie syfilycznych kremów zamiast zupy przywędrował do nas, Wuj wie
skąd.
|