Data: 2014-10-02 15:34:23
Temat: Re: Zupa z cukinii
Od: czeremcha <1...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu czwartek, 2 października 2014 11:29:57 UTC+2 użytkownik Trybun napisał:
> miksowanie zupy na prawdziwych, naturalnych składnikach wydaje się być złym
pomysłem.
Nie zgodzę się.
Też kiedyś byłam przeciw miksowaniu zup - dopóki nie pomieszkałam za granicą - tam
gdzie zupy się miksuje, żeby je zagęścić, ale za to nie dodaje się do nich makaronów,
ryżu, zacierek, zasmażki i innych tego typu produktów.
Im z kolei nie odpowiadają zupy w postaci rzadkiego płynu z kawałkami warzyw opadłych
na dno talerza.
I reklamą dla zupy w lokalu jest to, że jej gęstość wynika tylko z dużej ilości
warzyw, a nie z zagęszczaczy jak wyżej /czy nadmiaru ziemniaków/.
Poza tym - miksowanie ma różne oblicza :-) Można krótko przemiksować, żeby tylko
część warzyw się rozpadła zagęszczając zupę, można wręcz potraktować warzywa w zupie
tłuczkiem do ziemniaków. Jest wtedy co gryźć - i zupa nie jest "kremem".
Ania
|