Data: 2014-10-17 19:20:19
Temat: Re: Zupa z cukinii
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Qrczak pisze:
>>> Już naprawdę nie masz gdzie szukać przykładów na polska kuchnię niż w
>>> siedzibach magnatów...? Przecież oni się wręcz ścigali w zatrudnianiu
>>> jak najbardziej egzotycznych kucharzy.
>>
>> A pobielane dworki, gdzie dzięcielina pała, też odpadaja?
>> To może podaj przykłady na polskie tradycyjne jedzenie, bo chyba się
>> rozmijamy w definicji.
>
> Barszcz z podpłomykiem.
Tylo z czego dziś ten barszcz uwarzyć? Kto by dziś umiał iść na polę
i odszukać roślinę?
Jarek (no bo przecież nie z buraka)
--
A dworzanin widzi, ze Józek warzy na ogniu bryjke, takom dość mizernóm, to
mu pado: "Kiebyś ty Józek umioł troche karku zginać, to byś ty na zómku w
Niedzicy móg nie takie jedzenie mieć". A Józek mu na to: "Kiebyś ty umioł
takóm bryjke warzyć, to byś nie musioł przed panami kark giąć".
|