Data: 2001-02-05 18:48:10
Temat: Re: Zwarzona masa
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik T.A.P. <a...@a...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3a7e8b0d$...@n...vogel.pl...
> To różnie bywa. Czasem krem do tortu, a koszmarem jest zrobienie babki
> cytrynowej, w jednym przepisie mówią, aby utrzeć masło z cukrem i dodawać
> stopniowo żółtka, a w drugim utrzeć żółtka z cukrem i dodać margarynę
> potem. Robiłam oboma sposobami i na 5 prób tylko raz się nie zwarzyło. No
i
> co z tym zrobić???
> Dodam, że produkty zawsze były o temp. pokojowej.
>
mysle jednak ze najpierw nalezy utrzec tluszcz a potem wrzucac do tego
pojedynczo zoltka
wtedy na pewno powinno sie udac
ale zoltka trzeba KONIECZNIE dodawac POJDYNCZO
inaczej faktycznie moze sie zwazyc i po ptokach
ja sie przymierzam do tej babki cytrynowej, ale najpierw krolewicz, potem z
ananasem, potem ciacho smietankowe, a potem dopiero ta babka:)
--
pozdry Monika
|