Data: 2011-02-01 12:14:22
Temat: Re: automat do chleba raz jeszcze
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:1610qn8hjbw2u.6iaa8abnmro.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 01 Feb 2011 08:28:07 +0100, Witek napisał(a):
>
>> Ikselka brought next idea :
>>> Dnia Tue, 01 Feb 2011 00:20:38 +0100, Witek napisał(a):
>>>
>>>> After serious thinking Ikselka wrote :
>>>>> Dnia Mon, 31 Jan 2011 12:48:32 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):
>>>>>
>>>>>> Wyjmuj od razu. Inaczej zwilgotnieje i straci chrupkość.
>>>>>>
>>>>>
>>>>> I się nie da mieszadeł wyjąć.
>>>>
>>>> To akurat nie jest prawdą, daje się bez wiekszych problemów.
>>>
>>> Jak długo masz maszynę?
>>> Za jakiś czas się już nie da.
>>>
>> Obecną bodajżde 6 rok ;-)
>>
>
> Ja mam jedną, która obecnie stoi na półce nieużywana. Mieszadła jakieś
> chropowate się zrobiły i przestały wychodzić z ciasta.
>
> Dla mnie najlepsze jest pieczenie w piecu. Maszyny używałam krótko, ten
> zakup to niewypał - nie dopieczony wierzch chleba, chleb niedostatecznie
> wyrośnięty, więc gniotowaty, no i te dziury/wyrwy po mieszadłach w
> spodzie...
Hm, przecież kolor skórki ustawia się w trzech poziomach, resztę reguluje
się dodatkiem cukru do ciasta...
|