Data: 2006-04-02 20:51:52
Temat: Re: babka gotowana
Od: Baśka <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
czeremcha napisał(a):
To jest forma budyniowa... Niestety, giną w narodzie podstawowe pojęcia z
wielu dziedzin. Także i to, że "budyń" to nie tylko deser z torebki. W
mojej "Kuchni Polskiej" jest 10 przepisów na budynie przyrządzane w
takiej
właśnie formie. Budynie słodkie i wytrawne, nie tylko "babki gotowane"
/np.
budyń z brokułów, ryby, sera, orzechowy.../. Naprawdę warto
zainwestować w
zakup tradycyjnej, dobrej "papierowej" książki kucharskiej. Otwierają się
oczy - i poprawia wiedza o tej dziedzinie życia.
Ania
Myślę, że ta moja forma to jest babkowa......posiada środek. Jakos nie
wyobrażam sobie .... " budyń z otworem w srodku " ...
Barbara
GG 4367681
|