Data: 2006-04-03 07:49:35
Temat: Re: babka gotowana
Od: "czeremcha " <c...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Baśka <b...@w...pl> napisał(a):
> Myślę, że ta moja forma to jest babkowa......posiada środek. Jakos nie
> wyobrażam sobie .... " budyń z otworem w srodku " ...
No i właśnie o to mi chodziło w moim poście. Zakładasz, że budyń
przygotowany według przepisów, o których pisałam, będzie miał konsystencję
paćki. Otóż nie. Budyń czekoladowy, który kiedyś robiłam, był jak biszkopt,
jak delikatne ciasto. I może mieć otwór w środku. Według kanonów sztuki
kulinarnej to są właśnie budynie. A nazwy zwyczajowe mogą być różne,
różniste /vide "pampuchy" i dyskusja o nich/.
I gdyby komukolwiek przyszło do głowy szukać sposobu na wykorzystanie takiej
formy, powinien szukać w dobrych książkach kucharskich przepisów na budyń.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|