Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia befsztyk Re: befsztyk

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: befsztyk

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.supermedia.pl!news.tpi.pl!wlos
From: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: befsztyk
Date: Sun, 10 Sep 2000 13:46:26 +0200
Organization: Telezynski i Syn
Lines: 25
Message-ID: <1egqw9s.1u299wileczs2N%wlos@tele.com.pl>
References: <8p143d$l2$1@sunsite.icm.edu.pl> <8p2avu$ijq$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pm60.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 968586306 16508 213.76.108.60 (10 Sep 2000 11:45:06 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 10 Sep 2000 11:45:06 GMT
User-Agent: MacSOUP/2.4.2 (unregistered for 168 days)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:33651
Ukryj nagłówki

Agnieszka <A...@p...pl> wrote:

> Użytkownik andrzej <n...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisa":8p143d$l2$...@s...icm.edu.pl...
> > trochę stare, ale dla mnie wciąż nowe.
> > jak zrobić dobry befsztyk, by nie by" gumowaty.
> > ostatnio wysz"o mi gorzej niż kiedykolwiek chociaż postępowa"em zgodnie z
> > teorią
> > pozdrowienia dla "asuchów - Andrzej
> >
> >
> To juz bylo kilka razy, ale przypomne, ze na tej grupie scieraja sie dwie
> teorie solenia befsztykow. Ja twierdze, ze aby nie byl gumowaty nalezy go
> posolic po osmazeniu.
> Pozdrawiam - Agnieszka.

Tez zawsze bylem przekonany, ze befsztykow nie nalezy solic przed
smazeniem. Moja wiara zachwial dopiero Reinhard Gerer, ktory w swojej
ksiazce "Tajemnice dobrej kuchni" stwierdza, ze wrecz przeciwnie. W
zwiazku z pojawieniem sie u nas znowu tego problemu przeprowadzilem wiec
odpowidnie proby. Z zaskoczeniem stwierdzilem, ze befsztyk, zrobiony
zgodnie ze wszystkimi zasadami szuki, ale posolony przed smazeniem, jest
tylko nieco jedrniejszy, a ogolnie lepszy, niz solony potem.

Wladyslaw

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
11.09 f.
11.09 trastevere
11.09 Ula
12.09 F.
12.09 Ula
13.09 F.
14.09 Pysk
14.09 Agnieszka
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem