Data: 2000-09-11 11:41:34
Temat: Re: befsztyk
Od: trastevere <j...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <8p143d$l2$1@sunsite.icm.edu.pl>,
"andrzej" <n...@p...onet.pl> wrote:
> trochę stare, ale dla mnie wciąż nowe.
> jak zrobić dobry befsztyk, by nie był gumowaty.
> ostatnio wyszło mi gorzej niż kiedykolwiek chociaż postępowałem
zgodnie z
> teorią
> pozdrowienia dla łasuchów - Andrzej
>
Czesc,
ja moj befsztyk przyrzadzam wlasnie na soli. Na dobrze rozgrzana
patelnie(oczywiscie nie teflonawa)
wysypuje odrobine gruboziarnistej soli, nastepnie czekam jakies kilka
minut i wtedy klade osuszone wczesniej mieso na rozgrzana sol.Po
minucie przewracam, (juz nie dodaje soli) i danie gotowe. Na talerzu
dodaje do miesa odrobine oliwy z oliwek i soku z cytryny.
Jest to befsztyk dosc krwisty ale napewno nie gumowaty.
pozdrawiam
trastevere
Sent via Deja.com http://www.deja.com/
Before you buy.
|