Data: 2015-12-09 08:23:42
Temat: Re: bezy
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-12-09 o 08:05, Chiron pisze:
> Napiszę krótko- chciałem się popisać- i zrobić bezy. Wydawały mi się
> proste- dla początkującego. Robiłem 2 razy- różne przepisy- i za
> każdym razem wychodzi coś....na kształt i smak naleśnika. Nie dość, że
> to opada (mimo, że całą noc nie otwierałem piekarnika)- to jeszcze
> jest mokre w środku. Macie może pomysł, co robię źle? Piekarnik na 140
> stopni- po odpowiednim czasie nie otwieram go, tylko czekam kilka godzin.
Jeśli chcesz bezy suszyć, to drzwi od piekarnika pozostaw uchylone przez
cały czas, żeby wilgoć na bieżąco odparowywała. Inaczej bezy "się pocą".
Ewa
|