Data: 2015-12-10 19:36:14
Temat: Re: bezy
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Qrczak wrote:
> Dnia 2015-12-10 01:51, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>> Dnia Wed, 09 Dec 2015 21:56:44 +0100, Qrczak napisał(a):
>>> Dnia 2015-12-09 21:48, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>>>> Dnia Wed, 09 Dec 2015 20:47:18 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>>> Dnia 2015-12-09 20:37, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>>>>>> Dnia Wed, 09 Dec 2015 18:21:35 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> piekarnik lekko uchylić (metoda na łyżkę najlepsza).
>>>>>>
>>>>>> U mnie na drewnianą łopatkę - wolę jednak, żeby to jakiś izolator
>>>>>> cieplny wystawał.
>>>>>
>>>>> Łyżka drewniana, przez starożytnych zwana kopyścią.
>>>>>
>>>>
>>>> Kopystką - jeśli już. Kopyść to łycha - do mieszania w garze i
>>>> nakładania potraw do misek i na talerze.
>>>> 3-)
>>>
>>> Ależ oczywiście, pani linguistko. Jeśli już.
>>>
>>
>> Ot, wiedza ogólna.
>
> Ogólnie wiedza gdzieś obok była.
> Ja używam w kuchni kopyści, kulę szklaną przetrzyj.
A ja mam chochlę a ostatnio nawet firlejek!
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|