Data: 2002-01-09 20:03:07
Temat: Re: bigos
Od: <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam!
> Jakoże bigos to potrawa narodowa a więc oczekuję pomocy. Otóż zrobiłem bigos
> tak jak zawsze ale kapusa jest (była) tak strasznie kwaśnia że nie da się
> tego jeśc a przynajmniej doznania smakowe nie są takie jakie powinny być.
> Dodałem już główkę zwykłej kapusty ale zabardzo ta kwasowść nie została
> obniżona. Moje pytanie co można jeszcze dodać ażby ten gar bigosu nie był do
> wywalenia???
>
> --
> Pozdrawiam
> Marcin
>
> " Życie z bliska to tragedia ale z daleka to czysta farsa"
>
>
Cześć, możesz:
- dodać sporo czerwonego wytrawnego wina,
- dodać więcej smażonej cebuli;
- dołożyć suszonych śliwek (jeśli bigos jest za kwaśny, to dodaj
raczej "kalifornijskich" niż "dymek" - jeśli to nie pomoże, to dobrze będzie
także dołożyć powideł śliwkowych).
Powinno pomóc, poza tym pogotuj go, bo w miarę gotowania kwaskowatość umyka.
Pozdrowienia
Agnieszka z Łodzi
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|