Data: 2002-01-09 20:17:24
Temat: Re: bigos
Od: "Marcin Zzzz" <b...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Witam!
> > Jakoże bigos to potrawa narodowa a więc oczekuję pomocy. Otóż zrobiłem
bigos
> > tak jak zawsze ale kapusa jest (była) tak strasznie kwaśnia że nie da
się
> > tego jeśc
/ciach/
> Cześć, możesz:
> - dodać sporo czerwonego wytrawnego wina,
> - dodać więcej smażonej cebuli;
> - dołożyć suszonych śliwek (jeśli bigos jest za kwaśny, to dodaj
> raczej "kalifornijskich" niż "dymek" - jeśli to nie pomoże, to dobrze
będzie
> także dołożyć powideł śliwkowych).
>
> Powinno pomóc, poza tym pogotuj go, bo w miarę gotowania kwaskowatość
umyka.
Dzięki wielkie już pędzę do kuchni
|