Data: 2015-01-27 17:56:31
Temat: Re: bigos
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Ewa napisała:
>>>>> Pokroję 4 kilo kapuchy kiszonej wypłukał odpowiednio w wodzie, potem
>>>>> wrzucę ją do szybkowaru wraz z połową główki kapuchy białej, żywej,
>>>>> pokrojonej. Gotowanie z wodą do zmiękczenia. Na patelni wielkiej
>>>>> podsmażę 0,5kg wieprzka i 0,5kg kiełbasy. Potem przerzucę to wszystko
>>>>> do szybkowaru i jeśli będzie potrzeba to wypełnię to wodą
>>>>
>>>> https://www.youtube.com/watch?v=UeUTsvX1ok4&index=2&
list=RDuu0W64S1L-0
>>>
>>> Upsssss.
>>> https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailp
age&v=uu0W64S1L-0&x-yt-cl=84503534&x-yt-ts=142191468
8
>>
>> Tamten bigos też był niczego sobie.
>
> Niemożliwe. Dobrego bigosu nie zrobi się w tak ekspresowym tempie.
A gdyby tak ciekłym azotem kapuchę potraktować, molekuły jej poprzestawiać,
potem migiem w ten szybkowar, i jeszcze wiązką mikrofal 2,4 GHz poprawić?
Jarek
--
W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno
Bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną;
Słów tylko brzęk usłyszy i rymów porządek,
Ale treści ich miejski nie pojmie żołądek.
|