Data: 2015-01-27 18:11:28
Temat: Re: bigos
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-01-27 o 17:56, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>>>>>> Pokroję 4 kilo kapuchy kiszonej wypłukał odpowiednio w wodzie, potem
>>>>>> wrzucę ją do szybkowaru wraz z połową główki kapuchy białej, żywej,
>>>>>> pokrojonej. Gotowanie z wodą do zmiękczenia. Na patelni wielkiej
>>>>>> podsmażę 0,5kg wieprzka i 0,5kg kiełbasy. Potem przerzucę to wszystko
>>>>>> do szybkowaru i jeśli będzie potrzeba to wypełnię to wodą
>>>>> https://www.youtube.com/watch?v=UeUTsvX1ok4&index=2&
list=RDuu0W64S1L-0
>>>> Upsssss.
>>>> https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailp
age&v=uu0W64S1L-0&x-yt-cl=84503534&x-yt-ts=142191468
8
>>> Tamten bigos też był niczego sobie.
>> Niemożliwe. Dobrego bigosu nie zrobi się w tak ekspresowym tempie.
> A gdyby tak ciekłym azotem kapuchę potraktować, molekuły jej poprzestawiać,
> potem migiem w ten szybkowar, i jeszcze wiązką mikrofal 2,4 GHz poprawić?
To wtedy będzie bigos GMO.
Ewa
|