Data: 2015-02-18 21:31:59
Temat: Re: bigos
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 18 Feb 2015 21:05:49 +0100, Dariusz K. Ładziak napisał(a):
> XL pisze:
>> Dnia Mon, 16 Feb 2015 10:00:22 +0100, Trybun napisał(a):
>>
>>>> W sumie się zgodzę, ale czy glutaminian sodu jest w ogóle wyczuwalny?
>>>>
>>>>
>>>
>>> Tak, czasem nawet zupełne potrafi zdominować smak.
>>
>> Glutasól NIE MA smaku. To WZMACNIACZ smaku.
>>
> Ikselko, czy kiedykolwiek miałaś okazję spróbować czystego glutaminianu?
> Bo ja owszem, i zapewniam cię że ma całkiem konkretny smak, podobnie jak
> inne wzmacniacze smaku (sacharoza, chlorek sodu...)
Mówiąc "nie ma smaku" mam na myśli brak specyficznego smaku,który może
zdominowac potrawe.jakis tam smak to on mieć musi, przecież to nie woda - a
i woda dla mnie ma smak, nawet różny w zależności od źródła.
|