Data: 2015-02-21 19:10:48
Temat: Re: bigos
Od: Trybun <i...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-17 o 21:31, XL pisze:
>
>> Dobrze, zacznę z innej beczki: czy taki glutaminian sodu skoro jest
>> ulepszaczem, potęgatorem smaku to nadaje się na przykład jako dodatek
>> do ciast, czy innych słodkości?
>> Nie chodzi mi o to aby obalać Twoja teorię. Ale kiedyś był w domu duży
>> słój z masą którą podarowała nam sąsiadka,pracująca w Amino. Mówiła że
>> to przyprawa, właśnie glutaminian sodu, jednak w znacznie większym
>> stężeniu, bo jedna łyżka stołowa wystarczyła żeby gorącą wodę w
>> 3litrowym garnku mógł ktoś pomylić z esencjonalnym rosołem. Na typowe
>> "kostki rosołowe" szło to w Amino rozcieńczone i z innymi dodatkami.
> Bo to jak nic był TŁUSZCZ z glutasolą - pewnie tak go przechowują tam.
Być może, zresztą przecież nikt jej nie wypytywał dokładnie o to co
jest, czy zawiera jakieś dodatki.
|