Data: 2001-06-28 10:05:11
Temat: Re: ciasto nalesnikowe
Od: <a...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> elo
> jak zrobic smaczne ciasto nalesnikowe, latwe, niskokaloryczne i takie zeby
> nie przywieralo do patelni no i jeszcze chrupiace? (chyba za duzo w jednym
> chce).
> Moje ciasto za kazdym razem inne wychodzi i co drugi raz mi przywiera do
> patelni. poradzcie cos, bo lubie nalesniki, a nie umie, buu
> i Jeszcze jedno czy ciasto do slodkiego farszu i nieslodkiego jest takie
> samo czy sie rozni?
Ja robię tak: 3 szklanki mąki, dwie szklanki mleka i jedna przegotowanej wody
plus 2 jajka i torebka cukru waniliowego oraz łyżeczka soli. Ilość płynów
zależy od tego, jak gęste jest ciasto, a powinno być w miarę rzadkie.
Teflonową patelnię smaruję odrobiną margaryny, wylewam ciasto i po chwili
potrząsam patelnią, żeby się odkleiło. A potem hop do góry i przerzucam
naleśniczka w powietrzu na drugą stronę. Wbrew pozorom nie jest to trudne.
asiek23 (o wiecznie pustym brzuszku)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|