Data: 2006-01-25 10:08:48
Temat: Re: ciasto z czekoladą
Od: "Jini" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Sylvja" <s...@t...pl> napisał w wiadomości
news:dr7ibr$6ra$1@news.onet.pl...
> Mam zamiar zrobić ciasto, i naszło mnie tak na czekoladę w nim.
> Ciasto zwykłe piaskowe (mąka, cukier, jaja, margaryna).
> Wymyśliłam sobie, że pokroję w drobne kawałeczki mleczną
> czekoladę i wymieszam razem z ciastem przed wylaniem na blachę.
> I teraz pytanie:
> Czy ktoś z Was może już tak robił i zna efekt końcowy?
Ja robię często taką babkę piaskową i daje do niej czekoladę - tylko gorzką.
Mieszam przed wylaniem na blachę - czekolada opada na dno foremki ale nie
przypala się,
a babka zwyle prawie w całości znika jeszcze ciepła - kiedy czekolada
rozpływa się w ustach...
mmm... poezja ;-)
dzięki za przypomnienie pysznego przepisu!
Jini.
Ps. aaaa... właśnie - polecam polukrować takie ciasto lukrem zrobionym z
pudru i cytryny :-))
|