Data: 2006-01-25 10:02:28
Temat: ciasto z czekoladą
Od: "Sylvja" <s...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mam zamiar zrobić ciasto, i naszło mnie tak na czekoladę w nim.
Ciasto zwykłe piaskowe (mąka, cukier, jaja, margaryna).
Wymyśliłam sobie, że pokroję w drobne kawałeczki mleczną
czekoladę i wymieszam razem z ciastem przed wylaniem na blachę.
I teraz pytanie:
Czy ktoś z Was może już tak robił i zna efekt końcowy?
Czy ta czekolada spłynie na dół blachy i się przypali? (wersja
pesymistyczna)
Czy rozpuści sie w cieście robiąc wzorki zebry?
Czy zostanie na swoim miejscu jako piegi w cieście? :-)
Jeśli nikt nie robił takich eksperymentów, to może wyobraźnia podsuwa
Wam którąś opcję?
Bo mnie na to wyobraźni brakuje niestety. ;-)
Pozdrawiam
Sylwia
|