Data: 2004-01-07 21:48:28
Temat: Re: co to jest i czym to ewentualnie zastapic?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 7 Jan 2004 22:50:24 +0100, "Ewa (siostra Ani) N."
<n...@y...com> wrote:
>Le mercredi 7 janvier 2004 ŕ 22:33:33, iKinga a écrit :
>
>> chodzi mo konkretnie o consomme i creme fraiche. Z tego co sie domyslilam to
>> pierwsze z nich to rodzaj bulionu, a drugie smietany.
>
>Tak
>
>> Bardzo prosze o uscislenie.
>
>Consommé jest rosolem z miesa lub z ryby. Crčme fraîche to smietanka
>(zazwyczaj 30%) to znaczy smietana slodka (nie polska kwasna)
>
>Jezeli chcesz czyms zastapic to moze napisz w jakim przepisie...
>
>
>Ewcia
a u nas sprzedaja creme fraiche jako bardzo, BARDZO gesta kwasna
smietane. z odwalonymi 50% tluszczu u mie to podstawa zycia,
pasuje prawie do wszystkiego ;)
trys
K.T. - starannie opakowana
|