Data: 2008-03-22 14:20:17
Temat: Re: co z biala kielbasa?
Od: "misiczka" <i...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ludek Vasta" <q...@X...onet.pl> napisał w wiadomości
news:fs2ak2$lug$1@news.onet.pl...
> Witam,
>
> z ciekawosci sobie kupilem surowa biala kielbase, ktora podobno jest
> tradycyjna na polskim wielkanocnym stole. Ale na razie nie wiem, jak sie ja
> wielkanocnie przyrzadza. Gotuje sie ja? Czy smazy? Piecze? A moze je sie na
> surowo? Czy to jest zalezne od regionu Polski?
Ja bardzo długo gotuję na wolnym ogniu aż będzie super- miękka a potem obsmażam
z cebulką na patelni na złoto. Do gotowania daję chrzan (ze dwie trzy łyżki,
takiego ze słoika) i ząbki czosnku i marchewkę. Potem na wywarze robię żurek z
jajkiem.
--
misiczka
|