Data: 2002-03-24 16:50:29
Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekow
Od: tigana <t...@n...kernel.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> wrote:
>> ??? Na wszystkich tego typu wyrobach - s?odzikach widzia?am napis "nie
>> u?ywa? do gotowania/pieczenia" lub co? w tym stylu. S?odzi? gotowe
>> potrawy... Co to za wynalazek?
> Aspartam (najczesciej spotykana substancja) rozklada sie powyzej 120? C i
> slodki smak po prostu znika. Dlatego mozna nim slodzic herbate, ale nie
> wypieki
Dokladnie. Produkt, na ktorym ulotka informowala oprzydatnosci
do pieczenia, widzialam w delikatesach Porto przy Swietokrzyskiej,
(Wa-wa), 400 (lub500) gramowy sloik z bialym proszkiem, kosztowal
okolo 10zl.
Nie zwrocilam uwagi na sklad, poniewaz jeszcze jakies dwa tygodnie temu
gdy widzialam ten produkt, nie bylam zainteresowana robieniem
wypiekow dedykowanych dla cukrzykow, do czasu zobaczenia wynikow mojej
mamy..
Idac jutro rano do pracy, zajrze do Porto, i kupie ow "cukier",
a jezeli nie bedzie, to przynajmniej wypytam ekspedientki, co zacz.
Pozdrawiam
t.
|