Data: 2010-05-08 15:37:09
Temat: Re: cytrynówka ze skórek - jak?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 08 May 2010 17:22:34 +0200, kogutek napisał(a):
>> On 7 Maj, 22:49, "kogutek" <k...@o...pl> wrote:
>>
>>> Za komuny pomarancze byly suche w srodku bo
>>> z nich sok wyciagali.
>>
>> Takiej teorii to jeszcze nie słyszałam. Serio tak myślisz, czy nie
>> dopatrzyłam się sarkazmu?
>>
>> Ania
> Każda epoka ma swoich głupców. Za późnego Gomółki i wczesnego Gierka głupi
> ludzie dali by się pokroić w kawałki że komuna odsysa sok z pomarańczy. Dzisiaj
> inni,, ale tak samo głupi, nawijają że konserwanty to trucizna. Ktoś policzył że
> trzeba wypić 8 milionów butelek cytrynówki żeby zaszkodziło. Pomylił się. Z 99%
> konserwantów się zwyczajnie wysikuje. Wychodzi ze trzeba zjeść ze 100 ton
> pomarańczy albo cytryn żeby po 30 latach zachorować od środków konserwujących
> cytrusy. 3000 kilo rocznie to 8 kilo codziennie. Można być jebniętym. Ale żeby
> do tego stopnia.
No to jedz.
|