Data: 2002-03-14 22:54:34
Temat: Re: dawnakuchnia-wielkanoc
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
ewiqa wrote:
> zajrzyjcie
>
> http://www.dawnakuchnia.republika.pl
>
> - moze znajdziecie cos ciekawego dla siebie
> no i licze na glosy krytyczne
> ...i duzo, duzo korzeni i jaj szukajcie
> pozdr
> ewa
Ladna strona, latwa do nawigacji, ladna grafika. W netscape niektory
tekst nie do odczytania (np. Apteczka - wyswietla za male litery)
Tort z wisien wydaje sie bardzo ciekawy. Jest to dosc dziwne ciasto -
make miesza sie ze smietana i wydrelowanymi wisniami. Bez jajek.
Ciekawe, co by tez z tego wyszlo. Prawie mam ochote sprobowac, ale mam
tylko mrozone czeresnie, pewnie bylyby za mokre.
No i co to jest pol kwarty? Pol litra?
MB
>>>
TORT Z WISIEŃ
Weź trzy funty bardzo pięknych wisień, odejm ogonki i pestki, nie
obrażając owocu.
Wsyp w doniczkę, pół kwarty mąki i tyleż śmietany bardzo gęstej, ile
będzie trzeba do
wyrobienia ciasta średniej gęstości, bez krupek; zmięszaj tę massę z
wiśniami. Wysmaruj
tortownicę, wyłóż ją ciastem, piecz przez półtorej godziny w piecu lub w
żarze z
pokrywą na wierzchu.<<<<
|