Data: 2006-09-12 09:37:23
Temat: Re: dobre knedle
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:ee5sip$c3i$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Magda B." <m...@w...pl> wrote in message
> news:ee5s3h$b02$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Czy ktos moze mi podac sprawdzone przepisy na knedle ze sliwkami? Bardzo
>> prosze o dokladne proporcje i fachowy instruktaz. Ciasta wszelkiego
>> rodzaju to nie moja mocna strona, ale mnie jakos naszlo na knedle.
>>
>> pozdrawiam
>> Magda
>
> Takie knedle robi się z ciasta ziemniaczanego z gotowanych ziemniaków. Nie
> mogą to być tzw. młode ziemniaki, gdyż puree z nich jest rzadkie, ciasto
> słabe i rozłażące się i niesmaczne.
> A tu link na proporcje różnych knedli:
> http://kuchnia.kisa.pl/ wpisać "knedle" w wyszukiwarkę wewnętrzną (lewy
> górny róg tej stronki) pod lupą...
Można podać z masłem, broń Boże przypalonym lub śmietaną, z cukrem, cynamon
mielony to jest to...
|