Data: 2006-09-12 11:03:17
Temat: Re: dobre knedle
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"rAzor" <k...@...tusk.plusk.de> wrote in message
news:ee63jp$g2v$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik Karka napisał:
>
>> Użytkownik "Syla" <s...@x...pl> napisał w
>> wiadomości news:ee60g4$3dl$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>>>Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>>>news:ee5v5g$qkg$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>>
>>>>Można podać z masłem, broń Boże przypalonym lub śmietaną, z cukrem,
>>>
>>>cynamon
>>>
>>>>mielony to jest to...
>>>
>>>a dlaczego broń Boże, ja własnie robię z przypalonym i właśnie tylko z
>>>przypalonym + cukier i cynamon maja ten wyjątkowy smak
>>>
>>
>>
>>
>> A co to jest przypalone masło???
>
> Smażone do momentu, aż wytrącą się paproszki i lekko zezłocą.
> Mozna użyć też gęstej, tłustej śmietany.
> Wtrącę może pewien dysonans smakowy.. ;)
> Płotki smażone w takiej właśnie bardzo tłustej śmietanie sa rewelacyjne.
> Starczy sama sól jako przyprawa, bez zadnych zamorskich cudów.
> --
> rAzor
> ----------------------------------------------------
------------
> Z lewicą się nie dyskutuje.
> Do lewicy sie strzela w obronie własnej.
He..he, te knedle jadłem nadziewane kiełbasą lub mielonym mięsem z cebulką,
z sosem grzybowym, ale z płotkami to jeszcze nie. Choć jakby zemleć takie
uklejki, czy inne rybki, to kto wie?
|