Data: 2006-09-12 20:14:29
Temat: Re: dobre knedle
Od: "Barbara" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "rAzor" <k...@...tusk.plusk.de> napisał w wiadomości
news:ee63jp$g2v$1@inews.gazeta.pl...
| Użytkownik Karka napisał:
| >
| > A co to jest przypalone masło???
| Smażone do momentu, aż wytrącą się paproszki i lekko zezłocą.
| Mozna użyć też gęstej, tłustej śmietany.
| Wtrącę może pewien dysonans smakowy.. ;)
| Płotki smażone w takiej właśnie bardzo tłustej śmietanie sa rewelacyjne.
| Starczy sama sól jako przyprawa, bez zadnych zamorskich cudów.
| --
| rAzor
h, hi, Azorku :)
ja w ten sosob robie schab ! :) rozplywa sie w ustach .. i robie go nie w
piekarniku, ale w "sprytnej", chyba wegierskiej patelence.. sprytnej, bo jest
niewielka, ale spokojnie miesci na swoim groszkowanym dnie troche wiecej niz 1/2
kg schabu bez kosci - opiekam go szybko, potem samruje smietana i dochodzi
sobie.. cud-miod.. a miodu czasem mu tez daje :)
smacznego
Barbara
|